Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 93
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту

Четвер, 18.01.2018, 03:51

Професія  «Кухар»

 

 

 

Перехід до ринкової економіки вніс суттєві зміни в системі громадського харчування. На зміну великих підприємств громадського харчування з’явилось багато власних, орендованих підприємств по обслуговуванню, з використанням нових технологій, обладнання. Це торкнулось і Арцизького району.

В Арцизькому районі за останні 10 років відкрилось багато різних типів підприємств по обслуговуванню населення: кафе, бари, ресторани та інші. В зв’язку з цим виникла потреба в підготовці кваліфікованих спеціалістів для підприємств громадського харчування саме в нашому регіоні, здатних     повністю використовувати передову технологію і сучасну техніку, правильно організовувати технологічний процес і забезпечити випуск продукції високої якості.

Тому, на базі ДНЗ «АПАЛ» (село Теплиця) організували підготовку кваліфікованих робітників по професії «Кухар» (ліцензія серії АВ № 42096 від 27.11.2007 року).

В ліцеї обладнано кабінет «Технологія приготування їжі» для теоретичної підготовки учнів. В кабінеті оформлені стенди з зразками продуктів, багато плакатів з зображенням технологічних схем по приготовленню окремих страв, є в наявності технологічні картки на страви і кулінарні вироби, різний інвентар для демонстрації і виконання відповідних операцій по підготовці продуктів до теплової обробки.

 При ліцеї є велика їдальня на 120 посадових місць, де учні проходять виробничу практику.

 Учні вивчають організацію робочих місць на всіх цехах. Декілька годин  проводять в гарячому цеху, де безпосередньому  займаються приготуванням страв. Для цього, спеціально для учнів створені робочі місця, де вони індивідуально, під контролем майстра виконують усі операції по приготовленню страв.

Теплову обробку продуктів проводять на наступному обладнанні: електроплита ПЕСМ-4Ш; електросковорода СЕСМ-0,2; електрокотлах КЕ-160; пекарський шкаф ШПЕСМ-3; електрофритюрниця; а також є в наявності хліборізка «Филипс», ломтерізка; електром’ясорубка тощо.

З великим  інтересом учні займаються оформленням страв.

Серед учнів проводяться різні конкурси, змагання на «Кращий кулінарний рецепт», на «Швидке обслуговування» та інше.




Copyright MyCorp © 2018Конструктор сайтів - uCoz